دانلود پاورپوینت باکیفیت درس تفکر و سبک زندگی این فایل به صورت طرح درس تهیه و توضیحات بیشتر در لینک آگهی قابل دانلود می باشد توضیحات پاورپوینت درس تفکر و سبک زندگی
فایل دانلودی حاوی یک فایل پاورپوینتی قابل ویرایش میباشد.
فهرست مطالب فایل دانلودی:
۱-مقدمه
آشنایی بیشتر با آموزش تفکروسبک زندگی وارزشیابی آن
۲-روش های طرح درس نویسی
۳-اصول طراحی سوال
قسمتی از متن
پرورش تفکر در برنامه درسی ملی به دو صورت است :
یک شکل به صورت تلفیقی در سایر دروس و صورت دوم آموزش روشهای تفکر فلسفی در قالب یک درس با ساعت مستقل است چرا که سایر برنامههای درسی توان ارائه این نوع اندیشیدن را ندارند البته منظور از تفکر فلسفی، آموزش فلسفه به دانشآموزان نیست بلکه آموزش پرسشگری به دانشآموزان مدنظر است تا آنها بتوانند یک موضوع را همه جانبه بررسی کنند و درست را از نادرست، کامل را از ناقص، و خوب را از بد تشخیص دهند، به طور کلی تفکر به صورت عام در تمام دانشآموزان وجود دارد، اماباید تلاش شود که شرایطی را فراهم گردد که دانش آموزان در این زمینه رشد کنند، دانش آموزان یک کلاس به لحاظ موقعیت تفکر با یکدیگر متفاوتند ولی باید ،هر دانش آموز و در هر موقعیت، سطح خود را بالاتر ببرد.
آموزش تفکر و پژوهش در یک ساعت کلاس درس ممکن نیست بلکه رویکردی است که در سایر کلاسها نیز باید دنبال شود .
هدفی که برای تفکر و پژوهش در نظر گرفته شده است، کسب صلاحیتهای پایه و صفات و ویژگیهای منش تفکر است ،صلاحیتهای پایه در برنامه درسی ملی تعریف شده است یعنی بایدبه دنبال پرورش تعقل، خلاقیت، حل مسئله، تفکر انتقادی، ایجاد نگرش سیستمی، تواناییهای کاوشگری، شناسایی شیوههایی برای یافتن راههای جواب پرسش، برنامه ریزی برای اجرای یک پژوهش، انجام یک پژوهش و تهیه گزارش آن، قضاوت و ارزیابی بر اساس نظام معیار و خود ارزشیابی باشیم.
صفات و ویژگیهای منش تفکر یعنی اینکه دانش آموز با یک موضوع سطحی برخورد نکند وآن را همه جانبه بررسی کند یعنی وقتی میخواهد حرف بزند ابتدا فکر کند و به تقلید از دیگران حرف نزند، دانشآموز مغالطه نکند یعنی حرف غلط خود را با جملات زیبا به دیگران منتقل نکند یا اینکه حرف نادرست دیگران را که با جملات زیبا به خورد او داده میشود را نپذیرد، در برخورد با دیگران نقدپذیر باشد و اگر به نظرش نقدی وارد است آن را بپذیرد، شجاعت بیان نظراتش را داشته باشد،اگر با نظر دیگران مخالف است مخالفت خود را با احترام و استدلال بیان کند این مواردی است که باید در ساعت درس تفکر و پژوهش، دانش آموزان آن را تمرین کنند.
کتاب تفکر و سبک زندگی دو محور اصلی دارد که شامل تفکر و پژوهش و آداب و مهارتهای زندگی است بنابراین درسهایی که برای این دو محور تعریف شده است تلاش میکند تا دانشآموز را برای سه نوع ارتباط آماده کند :
ارتباط با خود، دیگران، و سایر مخلوقات. البته هر سه نوع ارتباط ذیل ارتباط با خدا مورد توجه قرار میگیرد. در تمام درسهای این کتاب تلاش میشود تا دانش آموز خودش را بشناسد و این از ظاهر شروع شده تا باطن پیش میرود. سپس در ابعاد عمیقتر نقش انسان در جهان خلقت را بررسی میکند.
ارتباط با دیگران نیز بخش دیگری از فعالیتهای کتاب تفکر و سبک زندگی است. ارتباط با دیگران از جمله خانواده، دوستان و اجتماع را در برگرفته و دانش آموز یاد میگیرد چگونه با دیگران ارتباط برقرار کند، ابراز و کنترل هیجانات در ارتباط با دیگران باید چگونه باشد و در بحث ارتباط با خانواده چه رفتارهایی را انجام دهد در بحث ارتباط با خلقت نیز شاهد مباحث فلسفی هستیم مباحثی مانند تعادل، ناظم و منظوم؛ اینکه تعادل در خلقت به چه معناست و بحث ناظم و منظوم از نظم انسانی شروع شده و به نظم کیهانی میرسد.
بنابراین در درسهای کتاب تفکر و سبک زندگی سه نوع ارتباط با خود،
دیدگاه ها
ارسال دیدگاه
می خواهید دیدگاه خود را ارسال کنید؟ وارد حساب کاربری خود شوید
اولین دیدگاه را شما برای این آگهی ثبت کنید